Geheugenpunt

Het Geheugenpunt is een plek in de Bibliotheek Kampen vol materialen voor én over mensen met dementie. Bezoekers kunnen er ook informatie vinden van voorzieningen en activiteiten voor mensen met (beginnende) dementie in de gemeente Kampen.

Het Geheugenpunt is er speciaal voor (naasten van) volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen. Daarnaast hebben we informatie voor mantelzorgers. Naast de boeken en dvd’s rondom dit thema zijn er ook materialen die herinneren aan vroeger, zoals herinneringskoffers en ouderwetse spelletjes. Al deze materialen kan je in de Bibliotheek bekijken, maar zijn ook uitleenbaar voor thuis.De kast is te vinden op de eerste verdieping rechts achterin. Er staat een tafel met stoelen vlak bij de kast, waar je lekker kunt zitten.

Iedereen die te maken heeft met dementie of geheugenproblemen, zelf of als naaste, is van harte welkom! Bibliotheek Kampen is dementievriendelijk. Heb je ideeën over hoe we dat nog beter kunnen zijn? Of zou je over (beginnend) geheugenverlies graag eens iets organiseren bij ons? Neem contact op met Gea Martens: gmartens@bibliotheekkampen.nl.