Klik & Tik cursus Internet

Meer doen met de computer

Dé workshop voor beginners op het gebied van tablets, e-mail, internet en sociale media. Met behulp van het werkboek Klik & Tik en de website oefenen.nl ga je in je eigen tempo aan de slag op een computer van de bibliotheek.  

Voor wie

  • Voor iedereen die aan de slag wil met computers, het internet en sociale media, maar  geen idee heeft hoe of waar te beginnen.
  • Je hebt weinig tot geen ervaring met het werken met een computer of surfen op internet.

Wat leer je?De start:

Je leert om te gaan met de muis, hoe je typt, hoe je het internet opstart, hoe je het geluid harder en zachter zet en hoe je weer stop met computeren.

De basis: 

Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op.

Het internet op:

Je leert hoe je het internet op gaat, hoe je websites bekijkt, hoe je zoekt met een zoekmachine, hoe je formulieren invult, hoe je een e-mail verstuurt en hoe je documenten download.Samen op ’t web: je leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en je maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. 

Inclusief woordenlijst en praktijkopdrachten.

De tablet:

Na deze module weet je hoe je met je tablet om moet gaan. Van aanzetten en opladen tot verbinding maken met wifi en e-mails versturen.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Je wordt in de bibliotheek met een kop thee of koffie ontvangen.

Je maakt een afspraak om te bepalen welke module bij jou past. 

Hierna ga je onder begeleiding van ervaren vrijwilligers aan de slag gaat met het werkboek Klik & Tik en de oefenomgeving van oefenen.nl.

Wil je meedoen?

Je leert in een groepje, ook van elkaar. Je kan je aanmelden via onderstaande link. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo aan de computer van de Bibliotheek. Wanneer je hulp nodig hebt word je geholpen door de medewerkers van de Bibliotheek.

De cursus is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Ga je ook mee het internet op?

Onze gratis Klik & Tik cursussen

Of bel Lidy op: 06-53744830