Emma Siemeling wint eerste ronde Kampense Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 30 januari 2023 09:54

Emma Siemeling van basisschool Het Stroomdal uit Kampen heeft afgelopen woensdag 25 januari de eerste voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen, welke in de bibliotheek werd gehouden. Gefeliciteerd, Emma!

Emma, Sem, Thom, Lynn, Nienke, Rosanne, Mats, Nikki, Annieka, Judah en Sanne werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl de kinderen een rebusspel oplosten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Hoewel de jury het een erg lastige keuze vond omdat alle kandidaten goed hun best hadden gedaan, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.Emma las een fragment voor uit het boek ‘De brief voor de koning’ van Tonke Dracht.

De jury vond dat Emma een fijne aangename stem heeft om naar te luisteren en dat ze een goede introductie van het boek heeft gegeven.De tweede voorronde vindt aanstaande woensdag 1 februari plaats. Beide winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de regionale finale op 22 februari in Zwolle. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!De Nationale VoorleeswedstrijdMeer weten over de Nationale Voorleeswedstrijd? Kijk dan op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl