Linde uit IJsselmuiden en Nora uit Zwolle winnen regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 7 maart 2024 16:00

Linde Zandsteeg van de Eben-Haëzerschool in IJsselmuiden en Nora Bergman van basisschool De Zevensprong uit Zwolle hebben op woensdag 28 februari de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen in de Stadskazerne in Kampen.

Beide winnaressen zullen op 11 april in Nijverdal de strijd om de beste voorlezer aan gaan met andere regionale kampioenen uit Overijssel. Weet Linde of Nora daar ook de winst te pakken, dan gaat zij door naar de landelijke finale!

Linde las een fragment voor uit het boek ‘Kampioen’ van Corien Oranje. Nora las een fragment voor uit het boek ‘De keukenprins van Mocano: het geheim achter het fornuis’. De jury vond dat beide kandidaten duidelijk en met veel emotie in het gezicht voorlazen.

Deze ronde deden er 11 kandidaten mee, afkomstig uit Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Genemuiden, Rouveen, Wanneperveen en Blokzijl. Aangemoedigd door spandoeken en gejuich van hun supporters toverden de voorlezers onder begeleiding van presentator Goochelaar Jan steeds een strookje met daarop de naam van de volgende voorlezer uit zijn hoge hoed. Terwijl Goochelaar Jan de geheimen van het goochelen aan het publiek onthulde, trok de jury zich terug. Er werd wederom gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Uiteindelijk benoemden de juryleden Kitty Peetoom, Sanne Bernardus en Iris Boter de winnaressen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.