Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan jouw Bibliotheek!

Algemene informatie

Lijkt het jou leuk om in een inspirerende omgeving vrijwilligerswerk te doen? We gaan graag met jou in gesprek om te zien welke functie het beste past bij jouw kwaliteiten en interesses. Wil je ook vrijwilliger worden? Hieronder zie je welke vrijwilligersfuncties we binnen de bibliotheek hebben.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? klik hier

Ben je nu al razend enthousiast? Meteen aanmelden? Klik hier!

 

 

Vrijwilliger Voorleesexpress

Als vrijwilliger VoorleesExpress ondersteun je binnen een gezin waar weinig aandacht is voor boeken en taal. Wij zoeken (digitale) voorlezers en een coördinator.

Lees meer

Vrijwilliger Taalpunt

Heb je een passie voor taal en mensen? Vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als Taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren!

Lees meer

Vrijwilliger activiteiten

Inspirerende lezingen en leerzame workshops. Ook voor onze jeugdactiviteiten (bijvoorbeeld de vrijdagmiddagactiviteit, voorleeswedstrijd e.d.) zoeken wij vrijwilligers.

Lees meer

Vrijwilliger Bieb aan Huis

Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan, hebben we de Bibliotheek aan Huis-service.

Lees meer

Vrijwilliger Voorleesteam

Wil je een bijdrage leveren aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen? Dan is het Voorleesteam op zoek naar jou!

Lees meer

Vrijwilliger Publieksservice

Als vrijwilliger publieksservice verwelkom je bezoekers en klanten bij binnenkomst in de Bibliotheek. Je bent het visitekaartje van de Bibliotheek. 

Lees meer

Vrijwilliger voorlezen aan ouderen

Wil jij ervoor zorgen dat ouderen die niet meer zelf kunnen lezen toch boeken, gedichten of verhalen kunnen ‘lezen’? Heb je een heldere stem? Meld je dan aan voor voorlezen aan ouderen.

Lees meer

Vrijwilliger digitale vaardigheden

Tijdens de wekelijkse cursussen ondersteunt de vrijwilliger de docent bij het beantwoorden van vragen en het aanleren van digitale vaardigheden op verschillende apparaten. 

Lees meer

Vrijwilliger Informatiepunt Digitale Overheid

Als vrijwilliger bij het IDO Kampen help je mensen met hun vragen op het gebied van wonen, werk, welzijn zorg of de digitale overheid. Je zoekt bijvoorbeeld relevante informatie op sites van de overheid.

Lees meer

Vrijwilliger Internetcafé

Tijdens het Internetcafé kunnen bezoekers vragen stellen over computer, smartphone, tablet en internet en e-reader.

Lees meer