Voor ouders

(Voor)lezen begint niet als je kind naar school gaat

Voorlezen begint al bij 0 jaar. Dit is heel belangrijk voor de taalontwikkeling en het geeft je kind een goede start op school. Voorlezen stopt niet als je kind zelf gaat lezen. Door uitdagende boeken voor te lezen vergroot je de woordenschat van je kind.Door 15 minuten (voor)lezen per dag leert een kind 1.000 nieuwe woorden in een jaar!

Voorleesexpress

Niet alle kinderen worden thuis (voldoende) voorgelezen.

Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter.

Voorleesexpress

Boekstart

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het samen lezen!

Met BoekStart Kampen laten we je graag zien en meemaken hoe leuk het voor jou en je kindje(s) (0-4 jaar) is om samen boekjes te bekijken en welke spelletjes en liedjes er allemaal zijn.

Boekstart

Dokter Leesplezier

Dokter leesplezier, één van onze lees-/mediaconsulenten, geeft advies, tips, ze luistert, beantwoordt vragen, en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek.

Ga naar Dokter Leesplezier

Makkelijk lezen plein

Kinderen kunnen moeite hebben met lezen. Daarom heeft de Bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein! Op dit plein vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Ga naar makkelijk lezen plein

Gratis lidmaatschap voor kinderen

Jeugd tot 18 jaar mag gratis onbeperkt alle materialen lenen, dus ook e-books en luisterboeken!

bekijk alle voordelen