Boekstart

Wat is BoekStart?

Iedere woensdagochtend of donderdagochtend mogen kinderen van 0-4 jaar samen met hun (groot)- ouders/begeleiders komen spelen, (voor)lezen en kletsen.

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten

BoekStart coach Irma

BoekStartcoach Irma leert jullie alles over voorlezen aan je kindje. Hoe kan je dat leuk en leerzaam doen? Wat is speellezen? Welke boekjes passen bij jouw kindje? Irma weet alles en meer over voorlezen te vertellen.

BoekStart-ochtend Kampen en IJsselmuiden

Elke week hebben wij een BoekStart-ochtend in Kampen en IJsselmuiden. Lees samen leuke boekjes en ontmoet andere (groot)ouders terwijl je kind lekker speelt.

meer informatie

Alles over BoekStart

De nieuwste boekentips, informatie en video's over voorlezen.

Dit en meer andere fijne tips vind je op de officiële BoekStart site.

Naar boekstart.nl

BoekStart in de bieb

Waar vind ik de boekjes die geschikt zijn voor mijn kind? Hoe kan ik weten welk boekje ik moet pakken?

Dit en meer informatie vind je hier

meer informatie

Bereslim

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim is leuk voor peuters, kleuters én hun ouders. 

Naar Bereslim

Gratis Boekstart App

Heb jij de gratis BoekStart Voorleesapp al op je telefoon? Onze app staat vol video’s over voorlezen, de nieuwste boekjes voor je kindje en vele voorleestips.

Download de app

BoekStartkoffertje

Haal je gratis BoekStartkoffertje bij de Bibliotheek.

Meer info over de koffer

BoekStart Spaarkaart

Je krijgt de spaarkaart bij het ophalen van het BoekStartkoffertje, of vraag het na bij de servicebalie.

Elke keer dat je kindje in de Bibliotheek komt en minimaal één boek leent, krijgt het een sticker om op de BoekStartspaarkaart te plakken. Na 10 keer boeken lenen, ontvang het een cadeautje! Heeft je kindje weer 10 stickers verzameld? Dan ontvangt het nog een cadeautje!

 

Facebook groep BoekStart

BoekStart Kampen heeft een eigen Facebook groep.Of je nu werkt met kinderen van 0-4 jaar of zelf kinderen hebt van deze leeftijd: in deze groep vind je (voor)leestips, spelletjes, vragen, antwoorden, weetjes, nieuwtjes van ons, maar we lezen ze ook graag van jullie! Geen bieb-lid? Geen probleem. Iedereen is van harte welkom.

Wil je ook lid worden?

VoorleesExpress

Niet alle kinderen worden thuis (voldoende) voorgelezen. Ken je de VoorleesExpress al?

Voorleesexpress

Agenda

Iedere woensdag is er BoekStartochtend in Kampen en op donderdag in IJsselmuiden, van 10.00 - 11.30 uur. Af en toe zijn er thema-ochtenden. Kijk in de agenda van Bibliotheek Kampen wat voor leuks we gepland hebben

Naar de agenda

Welkom in de appgroep!

Bezoek je onze BoekStart ochtenden en wil je altijd als eerste op de hoogte zijn? Via onze appgroep informeren we je direct met actuele informatie. Mail je naam en 06-nummer naar Irma of geef het door tijdens een BoekStart ochtend.

Vrijwilliger worden

Gastvrouw/gastheer
Ben jij onze gastvrije en vriendelijke gastvrouw/heer voor onze bezoekertjes van 0 tot 4 jaar en hun ouders tijdens de BoekStartochtenden? Of heb je interesse in ander vrijwilligerswerk?

Meer informatie

Meertaligheid

Voorlezen draagt enorm bij aan de taalontwikkeling van (jonge) kinderen.

Wist je dat voorlezen in de taal van je hart zorgt voor een grote woordenschat van je kind? Ook al is dat in het Russisch, Pools, Turks, etc. 

Meer informatie

Contact

BoekStart coach Irma Hollander kan je alles vertellen over (voor)lezen met kinderen van 0-4. jaar. Klets eens met haar over boekentips en voorleesadvies.

Maak een afspraak met Irma: 
06-17010473

Of stuur Irma een e-mail.

Maak jouw baby gratis lid van de Bibliotheek en ontvang een BoekStart koffertje

word lid