Tweede ronde Kampense Voorleeswedstrijd!

Gepubliceerd op: 2 februari 2023 12:30

Cees Bottenberg wint tweede ronde Kampense Voorleeswedstrijd!

Cees Bottenberg van basisschool De Ijsselster uit Ijsselmuiden heeft afgelopen woensdag 1 februari de tweede voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen, welke weer in de bibliotheek werd gehouden. Gefeliciteerd, Cees!

Cees, Kyano, Sophie, Izabella, Chloë, Sanne, Irsa, Lizzy, Dani, Jaylinn, Giselle en Evi werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl de kinderen een rebusspel oplosten, trok de jury zich terug. Er werd wederom gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Het was weer een spannend juryberaad, maar uiteindelijk werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.
Cees las een fragment voor uit het boek ‘Juffrouw kachel’ van Toon Tellegen. De jury vond dat Cees een fijne rustige stem heeft om naar te luisteren en dat iedereen werd meegenomen door het verhaal.


De eerste voorronde vond afgelopen woensdag 25 januari plaats. Emma Siemeling van basisschool het Stroomdal ging er toen met de winst vandoor. Beide winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de regionale finale op 22 februari in Zwolle. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

De Nationale Voorleeswedstrijd

Meer weten over de Nationale Voorleeswedstrijd? Kijk dan op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl